zweeds huis bouwen

Zweeds huis bouwen

Wil je een Zweeds huis bouwen? Laat de Woonwensfabriek jou helpen! Zweedse huizen laten bij velen het hart sneller kloppen. Deze karakteristieke huizen van hout worden ook in Nederland gebouwd. 


Je kunt kiezen uit een aantal basisontwerpen, maar bij de Woonwensfabriek is maatwerk ook mogelijk. Wonen zoals jij dat wilt, in jouw eigen Zweedse woning. Wanneer je op zoek bent naar een unieke woning, laat je jouw woning ontwerpen door één van onze architecten. De kleurstelling van de woning, de kleuren en de inrichting worden tijdens de bouw van jouw Zweedse huis geheel naar wens uitgevoerd.

Laat een Zweeds huis bouwen door de Woonwensfabriek!

Wanneer je kiest voor de Woonwensfabriek, kies je voor specialisme. In de afgelopen jaren hebben wij namelijk meer dan 2000 woningen gerealiseerd, waaronder een hoop Zweedse en Scandinavische huizen. 


Wanneer je jouw Zweedse huis laat bouwen door ons, kun je rekenen op volledige ontzorging. We werken uitsluitend samen met specialisten uit de regio, om zo de beste kwaliteit en snelle oplevering te kunnen garanderen. Ben je benieuwd hoe het ontwerp- en bouwproces in zijn werk gaat? Kijk dan eens naar ons stappenplan.


Wil je jouw droom waarmaken en wil je een Zweeds huis bouwen? Plan dan een afspraak in met één van onze adviseurs. Gezamenlijk zullen we jouw wensen bespreken en zul je ontdekken welke mogelijkheden we jou allemaal kunnen bieden.

Bekijk onze modelwoningen om een idee te krijgen van onze standaarduitvoering van de huizen.

zweeds huis laten bouwen door de woonwensfabriek
zweeds huis bouwen kosten

Zweeds huis bouwen kosten

“Wat kost een Zweeds huis bouwen?”, dit is een vraag die we vaak krijgen, maar waar we helaas geen concreet antwoord op kunnen geven. Het kostenplaatje is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen en een aantal algemene factoren: 


  • De prijs van het kavel waarop de woning gebouwd wordt;

  • De oppervlakte van de woning en het kavel;

  • Het aantal kamers;

  • De mate van oplevering - kies je voor volledige ontzorging, of voor casco oplevering;

  • Of je de tuin, keuken en het schilderwerk ook laat verzorgen.


Je kunt er bovendien ook voor kiezen om het houten Zweedse huis energieneutraal te laten bouwen. Duurzaamheid wordt in onze huidige maatschappij namelijk steeds belangrijker. 


Alvorens de bouw stellen wij, op basis van jouw woonwensen, een offerte op. In deze offerte zijn alle kosten van de bouw opgenomen, waardoor je achteraf niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Schakel de Woonwensfabriek in voor de bouw van jouw Scandinavische droomwoning

We begrijpen dat het laten bouwen van uw nieuwe huis een kwestie van vertrouwen is en u benieuwd bent welke kwaliteit u kunt verwachten. Daarom nodigen we u uit om eens te gaan kijken bij één van onze modelwoningen in het land.


Droom je van jouw eigen Zweedse woning? Zorg dan dat deze droom realiteit wordt! We nodigen je daarom ook graag uit voor een vrijblijvend inspiratiegesprek. Op basis van dit gesprek zullen wij aan de slag gaan en voor jou een Zweeds huis bouwen!

schakel de woonwensfabriek in voor de bouw van jouw scandinavische woning