huis bouwen

Huis bouwen

Wil jij een eigen huis bouwen? De Woonwensfabriek Assen bouwt jouw huis compleet aangepast naar jouw wensen en voorkeuren. Bij ons kun je kiezen uit een selectie huizen op een kavel met een basisontwerp voor een vaste prijs.

Wanneer je op zoek bent naar iets uniekers, dan kun je jouw eigen droomhuis laten ontwerpen door onze architect volgens de eisen van de desbetreffende gemeente. Het type huis, de uitvoering, de kleurstelling en de inrichting kunnen tot in de puntjes in uitvoering gebracht worden. Wat je wensen ook maar zijn: samen met de Woonwensfabriek kun je een prachtig huis bouwen!

Jouw droomhuis realiseren? Laat jouw eigen huis bouwen door de Woonwensfabriek

Laat jouw nieuwe huis bouwen door een professionele partij die tot in de puntjes kan ontzorgen. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben wij door de jaren heen al duizenden woningen gerealiseerd. Je bouwt een huis niet over één nacht ijs. Het is een intensieve en langdurige samenwerking met de bouwer. Daarom is het belangrijk dat jouw specialist een woning kan samenstellen die perfect voldoet aan al jouw wensen en voorkeuren. Wij zijn die specialist!

Doordat wij verantwoordelijk zijn voor de bouw van vele huizen, kunnen wij een soepel proces garanderen zodat het gebouwde huis volledig aan jouw wensen voldoet. Dit begint al met het uitzoeken van een geschikte kavel. Wij zorgen voor een foutloos bouwproces van begin tot eind. Hierbij hoort ook dat het huis op de afgesproken datum wordt opgeleverd. Met de Woonwensfabriek verloopt een huis laten bouwen dus altijd volgens planning.


Een huis laten bouwen op basis van jouw wensen

Tijdens het bouwproces zijn er vele keuzes die je moet maken. Alle fases hebben wij voor je uitgelegd in ons stappenplan. Het leuke van een huis laten bouwen is dat je bent betrokken bij het gehele proces. Dit maakt het tegelijkertijd ook een complex proces, waarin elke stap de volgende beïnvloedt.

Doordat wij vraaggericht ontwerpen op basis van jouw woonwensen, bouwen we samen het huis van je dromen. Welke wensen je ook hebt, wij kunnen alle mogelijke woningtypes voor jou realiseren. Niks is te gek, van een modern huis, tot een klein of een Zweeds huis; alles kan. Ook het bouwen van een energieneutraal huis of een levensloopbestendige woning bouwen behoort tot de opties.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil jij jouw droomhuis laten bouwen? Neem contact op met de Woonwensfabriek en bespreek de mogelijkheden! Ook kun je inspiratie op doen door de verschillende woningtypes te bekijken.

droomhuis bouwen

Een huis zelf bouwen: hoeveel kost dat?

Wat kost een huis bouwen? Dat is een vraag die we vaak krijgen. De kosten van het bouwen van een huis zijn onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • De kavelprijs;
 • Het type woning dat je kiest: bijvoorbeeld een twee-onder-eenkapwoning, een rijwoning of een vrijstaande woning;
 • De woonoppervlakte van de woning en de oppervlakte van het kavel;
 • Het aantal slaapkamers in de woning;
 • De inrichting in het huis: denk hierbij aan de keuken en het sanitair, het afschilderen van de woning en een tuinaanleg.

Alvorens het huis gebouwd wordt, neem je samen met de ontwerper jouw wensen door. Vervolgens worden de door jouw bepaalde woonwensen nog verder uitgekiend aan de hand van een checklist en een moodboard. Aan de hand van jouw specifieke wensen worden de kosten van het bouwen van het huis opgesteld en vervolgens wordt de prijs van de bouw weergegeven in een offerte. Een woning laten bouwen kan nu van start gaan!

bouw aan jouw dromen

Een woning bouwen op de ideale bouwlocatie

Naast de woning zelf is het ook belangrijk om te bepalen waar je graag wilt wonen. De woonbeleving wordt vaak meer beïnvloed door de woonlocatie dan het huis zelf. Je wil namelijk niet een prachtige woning laten bouwen om die na een paar jaar weer te verkopen! Daarom is het verstandig om eerst een ideale bouwlocatie te zoeken waar je je droomhuis kunt bouwen.

Voordat je een bouwkavel gaat kopen, stel eerst de volgende vragen aan jezelf:

 • In wat voor omgeving wil ik wonen?
 • Wat mag er gebouwd worden op de bouwlocatie?
 • Wie biedt de locatie aan?
 • Hoe wordt de locatie aangeboden?

Heb je een locatie in je hoofd? Dan is het belangrijk om te achterhalen of er een bepaald bestemmingsplan geldt. Vraag je gemeente welke type woningen gebouwd mogen worden in de buurt of wijk waar je graag wilt gaan wonen. Is jouw type huis toegestaan? Fantastisch! Dan kan het zoeken naar een bouwkavel beginnen. Een huis bouwen op een plek waar jij je echt thuis voelt: dat is belangrijk!

Van kavel tot droomhuis bouwen

Van kavel tot droomhuis, als je een huis gaat bouwen met de Woonwensfabriek word je van A tot Z ontzorgd. Dat is het gemak van alles onder één dak! Zo onderscheiden wij onszelf door:

 • De kavelprijs;
 • Het type woning dat je kiest: bijvoorbeeld een twee-onder-eenkapwoning, een rijwoning of een vrijstaande woning;
 • De woonoppervlakte van de woning en de oppervlakte van het kavel;
 • Het aantal slaapkamers in de woning;
 • De inrichting in het huis: denk hierbij aan de keuken en het sanitair, het afschilderen van de woning en een tuinaanleg.

Dit doen wij door onze uitgebreide woninglijn, een groot scala aan verschillende tools en een professionele dienstverlening. Hiermee bedienen wij zowel de particuliere als zakelijke markt. Wij vertalen jouw wensen in een woonhuis zoals jij dat wilt.

Een eigen huis bouwen?

Een eigen huis bouwen gaat niet zonder bouwvergunning. Normaliter moet je deze vergunning zelf aanvragen bij je gemeente. Dit gaat meestal via het Online Omgevings Loket (OLO). Woonwensfabriek regelt dit voor je. Een omgevingsvergunning aanvragen nemen wij graag voor je uit handen!

Zelf een huis bouwen is een gecompliceerde onderneming. Daarom willen wij het bouwproces voor jou zo soepel en stressvrij mogelijk maken. Dit doen we door sommige ingewikkelde zaken alvast voor je te regelen. Het verkrijgen van de juiste vergunningen is hier een voorbeeld van.

Dit is slechts een voorbeeld van wat wij voor je kunnen betekenen. Voor meer informatie over het bouwproces kun je ons bellen of ons stappenplan bekijken.

  huis bouwen kosten
  huis laten bouwen bij de Woonwensfabriek

  Sterke communicatie bij elke stap

  Sterke communicatie is een must om ervoor te zorgen dat je precies de woning krijgt opgeleverd die je voor ogen had. Tijdens het bouwen moeten er veel beslissingen worden gemaakt: van het kiezen van een type huis, het algemene ontwerp en de inrichting tot het bepalen van de algemene tijdlijn, budget en garanties.

  We beginnen het proces altijd met een of meerdere adviesgesprekken. Hier hebben wij het uitgebreid met je over jouw visie en wensen. We bespreken de mogelijkheden en laten jou voorbeeldwoningen zien. Na het overdrachtsgesprek en het bevestigen van de offerte gaan wij samen de tekeningen bekijken en voeren we mogelijke wijzigingen door.

  Tijdens het daadwerkelijke bouwproces houden wij minimaal wekelijks contact. Vaker kan ook natuurlijk! Dat ligt puur aan jouw voorkeur. Kortom: samen met jouw input kunnen we voor je een mooie woning bouwen!

  Oplevering van je nieuwe huis

  Zodra het bouwproces voltooid is, wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd. Deze is zeer grondig. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw nieuw gebouwde huis volledig voldoet aan de kwaliteitseisen. Bovendien garandeert het dat je niet tegen onverwachtse problemen aanloopt na de oplevering.

  Zodra de kwaliteitscontrole succesvol is afgerond, is het moment dan eindelijk aangebroken: jouw prachtige nieuwe woning kan worden opgeleverd. Het intensieve bouwproces is ten einde en nu kun je intrekken in de woning van je dromen. Welkom thuis!

  Stel dat je na de oplevering toch nog met vragen zit? Dan kun je ons altijd bereiken. Wij zullen dan rustig de tijd nemen om al je vragen goed te beantwoorden.

   Bouwen met de Woonwensfabriek

   Bouw aan jouw dromen met de Woonwensfabriek

   Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wil jij een boerderij, landhuis, tiny house, schuurwoning of misschien wel een heel ander soort huis laten bouwen? Wij laten jouw dromen uitkomen! Kom een kijkje nemen in één van onze modelwoningen verspreid door het noorden en het midden van het land om inspiratie op te doen.

   Het laten bouwen van een huis is een kwestie van vertrouwen. Wij kunnen jou garanderen dat wij jouw vertrouwen waard zijn! Zo werken wij altijd met een 100% afbouwgarantie en werken alleen samen met de beste regionale bouwers. Maak nu direct een afspraak of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

   Huizen maken is ons vak. Start met dromen en ga samen met de Woonwensfabriek jouw huis bouwen!