schuurwoning bouwen

Schuurwoning bouwen

Wil jij een schuurwoning bouwen? Dit type woning komt steeds vaker in Nederland voor in een moderne, of juist in een landelijke stijl. Nu kun jij jouw eigen schuurwoning compleet naar wens laten bouwen door de Woonwensfabriek!

Van dit type woning bieden wij zowel modelwoningen aan, als dat we de mogelijkheid aanbieden om de schuurwoning met behulp van een architect zelf te ontwerpen en te laten uitvoeren door ons deskundige team. De Woonwensfabriek heeft inmiddels meer dan 2.000 woningen van hoge kwaliteit gerealiseerd, meer dan 30 jaar ervaring en zal ook jouw schuurwoning compleet naar wens bouwen.

WAT IS EEN SCHUURWONING?

Het ontwerp van dit type huis typeert zich door de sobere, eenduidige vorm. Het huis is vaak een langgerekt staafmodel, met een flauwe kap en zonder aanbouw. De kleuren van de woning zijn vaak terughoudend. Vaak worden er veel natuurlijke materialen gebruikt.

De schuurwoning is een opkomend type woning en wordt steeds vaker ontworpen op een moderne manier, maar ook in een landelijke stijl wordt deze veel uitgevoerd. Doordat de woning uitgevoerd wordt in landelijke materialen zoals hout en riet, wordt het woonhuis als het ware onderdeel van het omliggende landschap.

In sommige gemeenten wordt het bouwen van een schuurwoning zelfs gestimuleerd, omdat deze nederige bouwstijl zo goed opgaat in de omgeving. Een energieneutraal huis bouwen kan eenvoudig in de stijl van een schuurwoning, aangezien hier zonnepanelen aangelegd kunnen worden op het dak.

wat is een schuurwoning
schuurwoning bouwen kosten

schuurwoning bouwen kosten

Wanneer jij een schuurwoning wilt laten bouwen door de Woonwensfabriek kan er zowel gekozen worden voor bestaande woningtypen en kunnen de aspecten van deze woningen gecombineerd worden, maar je kunt ook een eigen woning in het geheel naar wens ontwerpen.

De kosten van de bouw van een schuurwoning zijn onder andere afhankelijk van:

    • De prijs van de kavel waarop het huis gebouwd gaat worden;
    • Het woonoppervlak van het huis en de hoeveelheid slaapkamers en badkamers;
    • De inrichting van het huis. Met de inrichting worden onder andere de keuken, de badkamer, de afwerking van de muren en de vloeren bedoeld.
Wanneer wij jouw wens volledig in kaart hebben gebracht aan de hand van inspiratiegesprekken, een moodboard, een checklist en een bezoek aan onze showroom wordt er een offerte opgesteld waarin de kosten van de bouw vastgesteld worden.

De woonwensfabriek: volledige ontzorging van de bouw van jouw schuurwoning

De schuurwoning kan in alle soorten stijlen gebouwd worden. Dus wil jij een modern huis bouwen, of juist een landelijke woning bouwen welke goed opgaat in een rustige omgeving? Bij de Woonwensfabriek kunnen al jouw wensen gerealiseerd worden. Neem eens een kijkje tussen onze vrijstaande laagbouw en raak geïnspireerd! Ook vind je hier de bijbehorende plattegrond van de desbetreffende schuurwoning.

Maak een afspraak om een kijkje te gaan nemen in één van onze reeds gerealiseerde schuurwoningen in Friesland, Groningen of Drenthe. Een afspraak maken om direct te gaan sparren over jouw nieuwe woning kan ook! Met ruim 30 jaar ervaring kunnen wij u volledig ontzorgen van het gehele proces: van de schets tot en met de oplevering!

Een schuurwoning bouwen in eigen stijl doe je natuurlijk met behulp van de Woonwensfabriek!

volledige ontzorging van de bouw van de schuurwoning