casco woning bouwen

Casco woning bouwen

Wil jij een casco woning bouwen? De Woonwensfabriek heeft al 30 jaar ervaring met het bouwen van casco woningen op maat! Hoe jij jouw huis ook maar opgeleverd wilt hebben, bij de Woonwensfabriek is alles mogelijk. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat wij jouw droomhuis in perfecte staat opleveren.

Casco, ook wel ruwbouw genoemd, behoort daarbij tot één van onze expertises. Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd in welke staat je dit type huis kunt kopen? Lees dan snel verder. Kun je niet wachten om een casco woning te laten bouwen? Plan dan direct een afspraak in met onze adviseurs!

WAT IS CASCO BOUWEN? 

Wanneer je ons inschakelt voor een casco woning bouwen, verzorgen wij alleen de ruwbouw van de woning. Dit betekent dat het skelet van het huis wind- en waterdicht is.  Wij verzorgen de dragende constructie en buitenafwerking van de woning zoals het dak, boeidelen, gevels en ramen. Met de binnenkant kun je vervolgens zelf aan de slag!

Voor velen is een casco huis bouwen en afwerken een droom, omdat zij zelf de handen uit de mouwen willen en kunnen steken. Mogelijke werkzaamheden na de oplevering van ruwbouw zijn:

 • Aftimmerwerk en stucwerk;
 • Installatiewerk;
 • Uitvlakken van wanden en vloeren;
 • Verwarming;
 • Sanitair- en tegelwerk.

   CASCO HUIS BOUWEN? DE PRIJSLIJST BEPAAL JE ZELF

   Naast dat een casco huis laten bouwen een enorme uitdaging is op het gebied van afwerking, kan het ook zo zijn dat deze optie voor jou beter uitkomt wegens kostenoverwegingen. Je kunt met een casco huis bouwen de prijslijst grotendeels zelf bepalen.

   Je kiest namelijk zelf de afwerkingen na de oplevering van ruwbouw. Hierdoor kun je zelf bepalen wat je wel (en niet) uitbesteed en wat hierbij de bijbehorende kosten zijn. Je hoeft de vele uren van het bouwpersoneel immers niet zelf te betalen als je veel zelf uitvoert.

   Doordat bij een casco huis bouwen de prijslijst grotendeels zelf in de hand hebt, zijn er veel mogelijkheden om
   de kosten te drukken. Het vergt echter veel ervaring, tijd en expertise en is dus niet voor iedereen weggelegd.

   casco huis laten bouwen door de Woonwensfabriek

   DE VOORDELEN VAN RUWBOUW

   Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar heb jij zelf al jaren ervaring in de bouw, handige familie of kennissen? Dan kan ruwbouw zeker een aantrekkelijke optie zijn.
   Naast dat een casco huis afbouwen geld bespaart op de uren van het bouwpersoneel, heeft het ook andere voordelen:

   • Snelle oplevering van de bouw
   • Lagere startinvestering
   • Jij bepaalt het tempo voor de afbouw
   • Je kunt jouw smaak en stijl doorvoeren in de gehele woning
    Door zelf de handen uit de mouwen te steken kun je bij casco woningen jouw eigen ideeën verwezenlijken op een voordelige manier, ten opzichte van een sleutel klaar huis bouwen.

    casco woning bouwen prijs

    Globale kosten casco woning bouwen

    We begrijpen dat je benieuwd bent naar de kosten van het laten bouwen van een casco woning. Aan een casco huis kopen en laten bouwen valt echter geen precies prijskaartje te hangen. De casco woning prijs is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:
    delen:

    • Het soort woning en de oppervlakte van de woning;
    • De prijs van het kavel waarop de ruwbouw gebouwd wordt;
    • In hoeverre u besluit de verbouwing verder zelf te verzorgen.


    Naast de kosten voor het bouwen van een casco huis, moet je ook nog rekening houden met de kosten voor afwerking en afbouw. Deze afbouwfase is natuurlijk geheel voor eigen rekening en kun je hierdoor zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

    Adviesgesprek over casco en ruwbouw

    Wanneer je behoefte hebt aan een adviesgesprek over de oplevering van ruwbouw en de kosten van casco huizen, raden wij je aan om een adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Mocht je besluiten met ons in zee te gaan, dan krijg je gedurende het proces één vaste adviseur die fungeert als aanspreekpunt.

    Mocht je gedurende het proces nog vragen hebben, dan weet je altijd bij wie je moet aankloppen. Ben je benieuwd hoe het proces in zijn werk gaat? Bekijk dan ons stappenplan voor meer informatie over het bouwen van jouw toekomstige casco huis. Van oriëntatie tot ontwerp, vergunning en oplevering van de ruwbouw. Wij kunnen ondersteunen in het gehele proces.

    Casco woningen van de Woonwensfabriek

    Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Plan een afspraak met een adviseur om de mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen alle mogelijke woningtypes als ruwbouw opleveren. Zelf een vrijstaande woning bouwen, een 2 onder 1 kap woning bouwen of een casco schuurwoning bouwen? Dit en meer behoort tot de mogelijkheden van ruwbouw!

    De Woonwensfabriek heeft in de afgelopen 30 jaar meer dan 2.000 woningen opgeleverd. Wij zijn jouw specialist en kunnen jouw droomhuis in verschillende afwerkingen opleveren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

    Een casco woning bouwen begint bij de Woonwensfabriek!

    wat is casco bouwen?