levensloopbestendige woning bouwen

Levensloopbestendige woning bouwen | seniorenwoning

Een levensloopbestendige woning bouwen, ook wel seniorenwoning genoemd, is een uitkomst wanneer je fysiek steeds meer achteruit gaat, maar toch het liefste in een eigen huis wilt wonen. Door een seniorenwoning te laten bouwen kunnen wij ervoor zorgen dat je ondanks fysieke beperkingen alsnog jezelf kunt voortbewegen.

De Woonwensfabriek heeft reeds meer dan 2.000 woningen gerealiseerd en meer dan 30 jaar ervaring. Daarom weet je zeker dat de bouw van deze woning gerealiseerd wordt door een ervaren partij die alleen de hoogste kwaliteit woningen aflevert. Door een levensloopbestendige seniorenwoning te laten bouwen, weet je zeker dat je voorbereid bent op alle levensfasen.

Wat is een levensloopbestendige woning of een seniorenwoning?

Een levensloopbestendige woning, is een huis dat gebouwd wordt met een oog op de toekomst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een huis te bouwen met een slaapkamer en een badkamer op de begane grond, waardoor u de trap kunt vermijden. De volgende extra aanpassingen kunnen gemaakt worden in de woning:

 • Een logeerkamer voor de kleinkinderen;
 • Een bredere gang en hal;
 • Een woonhuislift;
 • Onderhoudsvriendelijke materialen in de woning, denk hierbij aan kunststofkozijnen, -goten en –overstekken. Hiernaast kan er gekozen worden voor keramische dakpannen.
 • Binnendeurkozijnen welke breder zijn dan in een reguliere woning.
Het belangrijkste voordeel van het bouwen van een levensloopbestendige woning, is dat de belangrijkste kamers onderin de woning geplaatst worden. Hiermee ben je altijd voorbereid op de toekomst!

wat is een levensloopbestendige woning
seniorenwoning bouwen prijzen

Levensloopbestendige woning bouwen prijzen

Hoe de levensloopbestendige woning er uit gaat zien hangt compleet af van jouw wensen. We bieden “standaard” modelwoningen aan, deze vrijstaande seniorenwoningen kunnen natuurlijk nog aangepast worden op jouw persoonlijke wensen, voorkeuren en een specifieke bouwstijl, maar het is ook mogelijk om het huis compleet naar wens te laten bouwen.
Wanneer je een nieuwbouw levensloopbestendige woning laat bouwen, zijn de prijzen van de bouw afhankelijk van de volgende aspecten:

  • De prijs van de bouwkavel waarop de seniorenwoning gebouwd gaat worden;
  • Het woonoppervlak en het aantal slaap- en badkamers in de woning;
  • Specifieke aanpassingen in het huis;
  • De inrichting van de woning. Hiermee worden de keuken, de badkamer, de afwerking van de muren en de vloeren bedoeld.
De precieze kosten van het bouwen van de woning worden vastgesteld aan de hand van een offerte. Wil je graag meer weten over hoe het proces in zijn werk gaat? Kijk dan eens naar het stappenplan op onze website.

Laat jouw seniorenwoning bouwen door de Woonwensfabriek

Om nog jaren te kunnen genieten van een eigen woning kun jij jouw levensloopbestendige woning laten bouwen door de Woonwensfabriek. De seniorenwoning kan gebouwd worden in een specifieke woonstijl. Wil je bijvoorbeeld een eigentijdse woning of een modern huis bouwen? Geef jouw specifieke wensen aan en wie weet woon jij binnenkort in jouw droompaleis.

Maak snel een afspraak en breng jouw wensen in kaart. Hiernaast is het ook mogelijk om een kijkje te gaan nemen bij reeds gerealiseerde woningen, zodat je een idee krijgt van de kwaliteit en de mogelijkheden die wij bieden. Laat een levensloopbestendige woning bouwen door de Woonwensfabriek en wees voorbereid op de toekomst!

laat jouw seniorenwoning bouwen door de woonwensfabriek