herenhuis bouwen

Herenhuis bouwen

Een herenhuis bouwen is voor velen een droom. Dit huis bestaat uit minimaal twee woonlagen en een zolder, waardoor je op de eerste en tweede verdieping erg veel woonruimte hebt. Maar welke mogelijkheden heb je en hoe gaat het bouwproces in zijn werk? Lees hier meer over op deze pagina over herenhuizen bouwen!

Herenhuis nieuwbouw bouwen

Een herenhuis biedt relatief veel woonruimte voor een faire prijs. De ontwerpen zijn erg geschikt voor gezinnen met opgroeiende of studerende kinderen. Inzake woonstijlen kun je haast eindeloos variëren, van jaren ’30, klassiek naar Frank Lloyd Wright, modern of traditioneel.

Je kunt jouw herenhuis compleet naar wens laten bouwen door de Woonwensfabriek. Onze modelwoningen zijn klassiek en vrijstaand gebouwd. Hiernaast is het ook mogelijk om een herenhuis compleet naar wens te laten ontwerpen door onze architect.

Onze herenhuizen zijn standaard voorzien van:

 • 3 of 4 slaapkamers;
 • Een grote woonkamer;
 • Een garage of berging;
 • Sanitair en tegelwerk van Villeroy & Boch;
 • Royale woonkamer en eetkeuken.

Aangezien een herenhuis nieuwbouw altijd uit twee bouwlagen bestaat, betekent dit dat de nokhoogte altijd minimaal 9 meter is. Houd hier rekening mee. Een herenhuis vrijstaand bouwen of toch liever een twee-onder-een-kap: wij helpen je om jouw visie werkelijkheid te maken!

  herenhuis nieuwbouw bouwen

  HERENHUIS BOUWEN PRIJS 

  We begrijpen dat je vooraf inzicht wilt krijgen in de kosten van een herenhuis bouwen. De precieze kosten kunnen pas vastgesteld worden, nadat wij jouw persoonlijke woonwensen in kaart hebben gebracht.

  De kosten zijn onder andere afhankelijk van de kavelprijs, het woonoppervlak van het huis, het aantal slaapkamers, de inrichting van het huis, het sanitair en de keuken in de woning. Alvorens het huis gebouwd gaat worden, nemen wij samen met jou jouw persoonlijke woonwensen door. Dit doen we in een inspiratiegesprek en in een gesprek met de designer.

  Aan de hand van jouw persoonlijke wensen wordt een offerte opgesteld. Dan wordt duidelijk hoeveel jouw herenhuis bouwen gaat kosten.

  herenhuis bouwen prijs

  Een klassiek herenhuis of een herenhuis modern?

  Herenhuizen komen in vele soorten en maten. Over het algemeen kunnen we dit soort huizen opdelen in twee hoofdcategorieën, namelijk klassiek en modern. Wil je dat wij een klassiek herenhuis bouwen? Dan is het een goed idee om bepaalde kenmerken van deze stijl mee te nemen in het ontwerp, zoals:

   • Een klassieke schildkap;
   • Twee schoorstenen;
   • Diverse dakkappellen;
   • Luiken;
   • Dubbele voordeuren;
   • Middenrisaliet;
   • Hoge plafonds.

  Met deze kenmerken krijgt jouw woning de allure van een echt landhuis uit de vorige eeuw. Wel zorgen we ervoor dat het huis beschikt over moderne voorzieningen. We kunnen ook een stap verder gaan en een modern herenhuis bouwen. Dit doen we door de volgende eigenschappen toe te voegen:

   • Een ruime hal;
   • Raamdorpels;
   • Glas in lood;
   • Een symmetrische voorgevel;
   • Een imponerende voordeurpartij.

  Onthoud wel: de meeste van de genoemde eigenschappen zijn optioneel. Qua detaillering is er gigantisch veel mogelijk. Wij realiseren voor je een woning die exact aansluit op jouw smaak en voorkeuren. Daarom zit je nooit vast aan een bepaald model. Wil je nog wat meer inspiratie op doen of basismodellen bekijken? Neem dan een kijkje op onze herenhuis voorbeelden pagina.

  Herenhuis nieuwbouw stappenplan

  Een herenhuis laten bouwen gaat stapsgewijs. Eerst beginnen we met een oriëntatiegesprek. Hierin bespreken wij wat voor model huis je wilt bouwen en welke wensen je hebt. Daarna stellen wij voor jou een offerte op. Ga je akkoord? Dan stellen we een contract op.

  Als het papierwerk is ingevuld kunnen we beginnen met het eerste ontwerp. Hieraan kunnen wij aanpassingen doen. Net zo lang tot jij 100% tevreden bent! Vervolgens sturen wij het definitieve ontwerp door naar de gemeente ter goedkeuring. Gaat de gemeente akkoord? Dan kan de bouwaanvraag worden ingediend. Goedkeuring van de gemeente duurt niet langer dan drie weken.
   
  De laatste stap voor de start van de bouw is het vergunningstraject. Deze periode duurt gemiddeld 3 maanden, maar de exacte duur verschilt per gemeente. Zodra de bouwvergunning en omgevingsvergunning afgegeven is, kan het bouwen daadwerkelijk beginnen! Wij hebben ook nog een meer algemeen stappenplan uitgeschreven. Die kun je bekijken als je nog een beter idee wilt krijgen van het bouwproces.

  Duurzaam een herenhuis inrichten

  Met de dag wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Doordat herenhuizen meestal groot van formaat zijn, kan duurzaam wonen een issue worden. Het is daarom noodzakelijk om de volgende zaken in beschouwing te nemen:

   • Slimme isolatie. Wij gebruiken duurzame isolatie materialen om jouw herenhuis goed en milieuvriendelijk te isoleren.
   • Gasloos verwarmen. Gasverbruik is verantwoordelijk voor een groot deel van de energierekening. Door een alternatief te gebruiken, zoals duurzame energie, bespaar je veel geld. Of je gasloos wilt wonen of niet ligt uiteindelijk aan jezelf: het is geen verplichting die wij opleggen!
   • Energiebewustheid. Je kunt energiebewust of energieneutraal leven. Een energieneutraal huis bouwen kost meer, doordat er meer aanpassingen gedaan moeten worden om deze neutraliteit te bereiken. Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het installeren van zonnepanelen. De aflopende monument daken van herenhuizen zijn namelijk ideaal voor het huizen van zonnepanelen!
   • Goed ventilatiesysteem. Door de stevige isolatie is het belangrijk om goed te ventileren. Zo wordt de vervuilde en vochtige lucht afgevoerd naar buiten. Zo is de lucht binnen een stuk schoner en gezonder.

  Door deze aanpassingen te verwerken tijdens de bouw wordt jouw herenhuis niet alleen elegant, maar ook milieuvriendelijk! 

  Laat jouw droomhuis bouwen door de woonwensfabriek!

  Laat jouw nieuwe woning bouwen door de Woonwensfabriek. Wij ontwerpen vraaggericht en vinden het belangrijk dat jouw woondroom uitkomt. Inmiddels hebben we hier al 30 jaar ervaring in!

  Gedurende het hele proces krijg je een persoonlijke adviseur. Jouw persoonlijke adviseur fungeert het gehele proces als aanspreekpunt over de bouw. Pas wanneer het huis gecontroleerd is door de adviseur en de Vereniging Eigen Huis kun je jouw nieuwe thuis betrekken!

  De Woonwensfabriek in Assen realiseert al jaren meerdere typen vrijstaande woningen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een villa bouwen of een luxe bungalow bouwen. De details hiervan laten wij aan jou over!

  Wil je graag meer weten, of wil je een inspiratiegesprek inplannen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088-0338400, of door een e-mail te sturen naar info@woonwensfabriek.nl. Een herenhuis bouwen begint bij de Woonwensfabriek!

  droomhuis herenhuis