bungalow bouwen

Bungalow bouwen

Een bungalow bouwen wordt steeds populairder. Veel mensen vinden het namelijk prettig om op één verdieping te wonen, zonder gebruik te hoeven maken van de trap. Een bungalow typeert zichzelf namelijk door een vrijstaande en gelijkvloerse woning met alle leefruimtes op de begane grond. Dit is met name voor ouderen prettig. 

Daarbij kan je uit vele opties kiezen bij een bungalow laten bouwen. Wat je ook wilt, er zijn volop mogelijkheden als je kiest voor een bungalow bouwen bij de Woonwensfabriek! Wij nemen al jouw persoonlijke wensen in acht. Zo kun je kiezen voor een traditionele modelwoning, maar ook een modern ontwerp kiezen voor een bungalow bouwen behoort tot de mogelijkheden!

Laat de Woonwensfabriek jouw bungalow bouwen! 

Wil jij een bungalow bouwen? Wij raden aan om te kiezen voor een professionele partij, de Woonwensfabriek bijvoorbeeld. Wij beschikken namelijk over 30 jaar ervaring, 2.000 reeds gerealiseerde woningen en kunnen het gehele bouwproces van het begin tot het eind ontzorgen. Doordat wij samenwerken met veel regionale bouwers kunnen wij een soepel bouwproces garanderen. 

Maar hoe gaat het in zijn werk om een bungalow te laten bouwen? Dit lees je in ons stappenplan. Wanneer je jouw huis door ons laat bouwen weet je in elk geval zeker dat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Daarbij word je van begin tot het eind in het proces meegenomen door een persoonlijke adviseur en krijg je 100% afbouwgarantie. Maak gerust een afspraak of bekijk een van onze reeds gerealiseerde bungalows ter inspiratie.

kosten bungalow bouwen

Bungalow bouwen: de kosten

De kosten van een bungalow bouwen zijn vaak goedkoper dan andere typen woningen. Dit komt doordat de constructie over het algemeen eenvoudiger in elkaar zit dan een woonhuis met meerdere verdiepingen. Toch is het zeer afhankelijk van verschillende factoren wat de bouw kost:

  • De prijs van de kavel waarop je gaat bouwen
  • De grootte van de woningen en het type bungalow
  • De inrichting van de woning
Daarnaast kun je kiezen voor een duurzame bungalow, doordat je deze gemakkelijk van veel isolatie kan voorzien. Door de ruimte lucht- en kierdicht te bouwen zijn deze al extreem energiearm. Hierdoor kan je met een aantal aanpassingen eenvoudig een duurzame bungalow bouwen met lage kosten! Aan de hand van jouw specifieke wensen kunnen we de kosten van de bouw opstellen en bespreken. Zo kom je niet voor grote verrassingen te staan en kunnen we samen van start!

Een moderne bungalow bouwen

Tegenwoordig zijn moderne bungalows helemaal hip. Deze zijn namelijk vormgegeven met strakke lijnen en zijn voorzien van veel lichtinval. Je kunt hierbij kiezen uit een traditionele ontwerpoptie van een bungalow. Dit is zeker een levensloopbestendige bungalow, maar je kunt ook kiezen voor een iets uitgebreider type bungalow: 

  • Een semibungalow: deze heeft één eerste verdieping, waardoor je nog meer ruimte en lichtinval kunt creëren.
  • Een patiobungalow: een compacter formaat met een eigen patio of binnentuin.
Of je een moderne bungalow kunt bouwen is natuurlijk afhankelijk van het type kavel. Hoeveel oppervlakte heb je, waar valt de zon en wat zijn eisen van de gemeente? Dit is allemaal van belang of het mogelijk is de moderne bungalow te bouwen die je in gedachte hebt.
bungalow laten bouwen

Bouw voordelig een luxe bungalow

Een moderne, luxe bungalow bouwen is natuurlijk hartstikke gaaf, maar kan best wat geld kosten. Toch zijn er ook mogelijkheden om kosten te besparen, als je bouwbudget niet helemaal toereikend is. Zo kan een semibungalow goedkoper zijn dan een normale bungalow, doordat je minder oppervlakte nodig hebt. Hierdoor kun je ook meer met een kleiner perceel. 

Daarnaast kan je een luxe bungalow laten bouwen in fases. Zo gaan bij een bungalow binnen en buiten naadloos in elkaar over. Wacht dus even met je tuininrichting totdat je alle seizoenen hebt meegemaakt! Dan pas weet je alles over de fijnste plekjes in je tuin en kun je hierin goed investeren. Ook kan je de gehele bouw faseren. Eerst de bungalow bouwen, dan de overkapping en dan het terras, etcetera.

De voordelen van een bungalow laten bouwen op een rijtje

Kortom, bij de Woonwensfabriek kun je zelf beslissen hoe de bungalow eruit gaat zien. Het is mogelijk om te kiezen uit onze reguliere modelwoningen, maar ook het laten ontwerpen van een bungalow compleet naar wens behoort tot de mogelijkheden. Wat je ook wilt, wij helpen je in het gehele proces. De grootste voordelen van een bungalow zijn:

 • Een gelijkvloerse ingang

 • Alle kamers zijn gelijkvloers en toekomstbestendig

 • Geen trappen

 • Moderne designs met veel ontwerpmogelijkheden

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op door te bellen naar 088 033 84 00, of door een e-mail te sturen naar info@woonwensfabriek.nl. Door onze jarenlange ervaring, uitgebreide woninglijn en een groot scala aan verschillende tools maken we jouw droom tot werkelijkheid! Plan geheel vrijblijvend een inspiratiegesprek en laat de Woonwensfabriek jouw moderne of een (semi) bungalow bouwen!

mogelijkheden bungalow