Nieuwe bouwkavels in dorpen gemeente Hardenberg om aan de grote vraag te kunnen voldoen

22 juni 2021

Goed nieuws voor wie wil bouwen in Kloosterhaar, Lutten, Sibculo of Mariënberg. Die kan daar wellicht al dit jaar aan de slag.

,,In de kleinere kernen worden de komende jaren veel nieuwe woningen gebouwd’’, aldus de Hardenbergse wethouder Martijn Breukelman.

,,We zetten alles op alles om sneller en meer te bouwen. Want er is veel vraag naar nieuwe woningen. Ook in de kleinere kernen, waar bijvoorbeeld jongeren aangeven dat ze graag in het dorp te willen blijven wonen”, zegt de wethouder. Deze zomer geeft de gemeente Hardenberg kavels uit in Lutten en Kloosterhaar. En er worden plannen voor nieuwbouw gemaakt voor de dorpen Sibculo en Mariënberg.

Rijwoningen

In Sibculo is al een plan voor woningbouw. Maar er is nog meer vraag naar woningen. Daarom heeft de gemeente een plan gemaakt voor de bouw van extra nieuwe woningen aan de noordkant van het dorp in het gebied ’t Refter. Er is plek voor maximaal 24 nieuwe woningen. Het gaat om tien twee-onder-een-kapwoningen, vijf vrijstaande woningen, een blok van vier rijwoningen voor sociale huur en een blok van vijf rijwoningen voor senioren. 

In woongebied De Meerstal in Kloosterhaar zijn in de afgelopen jaren vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Omdat er nog steeds veel vraag is naar nieuwbouwwoningen, ligt er een plan voor de bouw van maximaal 36 nieuwe woningen in De Meerstal II. 

Deze woningen worden niet allemaal in een keer gebouwd. Dat gebeurt in fases. In de eerste fase worden verrijzen zestien huizen. Op twee kavels kan een vrijstaande woning worden gezet, de andere veertien kavels zijn voor twee-onder-een-kapwoningen. De loting en toewijzing van de kavels is gepland in september.

In De Wieken II in Lutten geeft de gemeente deze zomer negen kavels uit: vijf voor een vrijstaand huis en vier voor twee-onder-een-kapwoningen.

Bron: De Stentor (https://www.destentor.nl/vechtdal/nieuwe-bouwkavels-in-dorpen-gemeente-hardenberg-om-aan-de-grote-vraag-te-kunnen-voldoen~afa5699b/)

Foto: Woonwensfabriek-woning in het Hardenbergse dorp Rheezerveen

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom De Wieken II?

Bekijk ook het project De Wieken II

In verkoop
custom media
Meer informatie

De Wieken II

Lutten

300m - 452m kaveloppervlak
Prijs nog niet bekend