Opnieuw loten om bouwkavel in Osse uitbreiding Oijense Zij Noord

30 juni 2021

Ook bij de uitgifte van bouwkavels in de tweede fase van de Oijense Zij Noord komt het door grote belangstelling tot loting. Er zijn 120 kopers voor 28 kavels. 

Vorig najaar werden al vijftien kavels te koop aangeboden. Daarvoor was de belangstelling zelfs nog groter. Voor elke kavel waren gemiddeld tien inschrijvers. Ook toen waren de uiteindelijke kopers afhankelijk van het lot. Wanneer de loting voor deze kavels plaatsvindt, is nog onbekend. 

Groene daken verplicht

Voor tien van de kavels die nu in de verkoop gaan geldt de verplichting om een groen dak op het huis en eventueel bijgebouw aan te brengen. Met de plantaardige daken wordt een natuurlijke aansluiting op het poldergebied beoogd. Volgens de gemeente heeft deze verplichting de belangstelling voor de kavels niet getemperd. Voor alle kavels zijn ongeveer evenveel inschrijvers. 

De 28 bouwkavels in de tweede fase van de Oijense Zij Noord meten allemaal 400 tot 500 vierkante meter en kosten tussen de twee en tweeënhalve ton. De gemeente heeft nu nog maar twee bouwkavels uit te geven in het plan. Die grond wordt nu nog gebruikt als tijdelijke weg voor bouwverkeer. De rest van de 220 woningen in de Oijense Zij Noord wordt projectmatig gebouwd door de bouwbedrijven Van Wanrooij en de combinatie Muller-Wagemakers. 

Bron: Brabants Dagblad (https://www.bd.nl/oss-e-o/opnieuw-loten-om-bouwkavel-in-osse-uitbreiding-oijense-zij-noord~a9e88e003/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F)

Afbeelding: Ossermeer nabij het nieuwbouwplan, Wikimedia Commons (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Oss%2C_Osser_meer.JPG/640px-Oss%2C_Osser_meer.JPG)