Zorgt voor een dijk van een tuin

Hovenier Van Dijk Tuinen Groningen

Van Dijk Tuinen Groningen is u graag van dienst! Wij zijn een degelijk en betrouwbaar hoveniersbedrijf met liefde en enthousiasme voor het hoveniersvak. Kennis en ervaring zijn in ruime mate aanwezig. Van daaruit willen we samen met u een plan voor uw nieuwe tuin maken. Van ontwerp tot aanleg en van bestrating en schuttingen tot pergola’s, overkappingen en vlonders: bij Van Dijk Tuinen Groningen bent u aan het juiste adres.

Vertrouwd, vernieuwend en vakkundig

Van Dijk Tuinen Groningen is een vertrouwd en vernieuwend hoveniersbedrijf actief in Groningen, Drenthe en Friesland. Eén vakkundig adres voor al uw tuinwensen.

Uw droomtuin van ontwerp tot realisatie

Er is veel mogelijk, dat is wel duidelijk. Op basis van uw wensen maken we samen een tuinontwerp op maat voor uw droomtuin en helpen we u keuzes maken. Vervolgens gaat ons team van vakhoveniers aan de slag om uw tuin te realiseren.

Strakke en moderne stijl of juist landelijk en rustiek?

Mooi is voor iedereen anders. Welke stijl ook bij uw smaak en uw nieuwe woning past, Van Dijk Tuinen Groningen denkt graag met u mee over een passend ontwerp.

Gratis inspiratiebrochure

In onze uitgebreide brochure vindt u een grote bron aan inspiratie om u op weg te helpen bij het vinden van uw droomhuis.

Brochure aanvragen

Tuinontwerp

Samen met u gaan we in gesprek over uw tuin. Wat zijn uw wensen, welke ideeën heeft u, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? Uw persoonlijke wensen en budget staan altijd voorop. Wilt u een strakke, moderne tuin? Of juist een landelijke tuin? Hier houden we uiteraard rekening mee bij het maken van het ontwerp. Heeft u groene vingers? Ook daar houden we rekening mee. Bent u veel aanwezig in de tuin, om bijvoorbeeld te zonnen of samen te eten? Spelen de kinderen veel in de tuin? Deze vragen spelen allemaal mee bij het maken van het tuinontwerp. Tijdens de inventarisatie zullen we al uw wensen met u bespreken. Op basis daarvan maken we het tuinontwerp van uw droomtuin.

Tuinaanleg van A tot Z

Naast het ontwerpen van uw droomtuin kunnen we ook de aanleg volledig verzorgen. Voor uw nieuwbouwwoning begint dit met grondwerk. Denk hierbij aan het uitzetten van het terrein, drainage, spitwerk, het maken van hoogteverschillen en het leveren en verwerken van materialen zoals grond, zand, puin en bemesting. Daarna volgt de inrichting van de tuin. Denk hierbij aan het aanbrengen van bestrating, schuttingen en halfverharding (grind, split). Ook maken wij beplantingsplannen inclusief het leveren en aanbrengen van bomen en andere beplanting, plus de benodigde bemesting. Vanzelfsprekend kunnen wij ook het aanleggen van een gazon d.m.v. zaaien of leggen van graszoden voor u verzorgen, maar bijvoorbeeld ook het aanleggen van sedumdak. Alles om uw droomtuin werkelijkheid te maken.

Tuinelementen

Ook het realiseren van verschillende tuinelementen kunnen wij voor u verzorgen als onderdeel van de totale aanleg. Denk daarbij aan het realiseren van een vijver of zwemvijver, plantenbakken, speeltoestellen (b.v. een schommel of trampoline) of afscheidingen zoals hekwerken. Maar ook verschillende soorten constructies van hout of composiet, zoals een pergola, tuinhuis, schuur of berging, terrasoverkapping of veranda, vlonder, houten bank, steiger of carport behoren tot de mogelijkheden. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle elementen passen binnen het totale ontwerp van uw tuin, zodat er een gebalanceerd eindresultaat ontstaat.

Beschoeiing (damwand)

Heeft u een kavel aan het water? Denkt u dan ook na over het plaatsen van beschoeiing (oeverbescherming). Beschoeiing voorkomt verzakking van de grond op uw kavel en zorgt voor een nette afgewerkte waterkant bij uw nieuwe woning. Wij hebben veel ervaring in het plaatsen van zowel de traditionele hardhouten beschoeiing als in het plaatsen van duurzame en milieuverantwoorde beschoeiing van gerecycled kunststof met een bijzonder lange levensduur (50-60 jaar). De beschoeiing kan in verschillende hoogtes worden gerealiseerd en is daardoor onder andere ook te combineren met bijvoorbeeld een verlaagd terras aan het water, een steiger of een insteekhaven.

Ontdek meer van onze projecten

Op zoek naar meer inspiratie en voorbeelden voor uw tuin? Op onze website vindt u foto’s van projecten die wij recent hebben opgeleverd.

Bekijk alle projecten