Header
Header

ZELF BOUWEN IN 6 STAPPEN
Huis ontwerpen en bouwen: zo werkt het

Zelf je ideale droomhuis laten ontwerpen en bouwen is een grote stap. De Woonwensfabriek helpt je daarbij. We doen dat door het hele traject op te delen in zes overzichtelijke, kleinere stappen.

1. DROMEN

De eerste stap is misschien wel de leukste: heerlijk wegdromen bij de gedachte aan een gloednieuw huis op een plek waar jij je helemaal thuis voelt. Je hebt waarschijnlijk al vele magazines en bladen in huis met daarin de mooiste voorbeelden.

Maar hoe voorkom je dat je droomhuis geen luchtkasteel wordt? Hoe wil je wonen en welk budget past daarbij? Wat past binnen het beeldkwaliteitsplan? Samen met onze ontwerper neem je
jouw wensen en ideeën door. Je kunt combineren met alle elementen van bestaande woningtypen in de catalogus. Of start geheel blanco met je leefstijl en woonwensen als basis.

2. ORIËNTEREN EN ONTWERPEN

Bij Lamberink ben je in goede handen. Voor het maken van een afspraak voor een inspiratiegesprek ontvang je van ons een checklist. Hierin kun je jouw woonwensen aangeven, daarnaast vragen wij je om extra informatie inzake de kavel. Hierdoor hebben wij zodra je aan tafel komt een moodboard gereed met reeds gebouwde voorbeeldwoningen en indelingen zoals je deze wenst.

Tijdens het gesprek vertaalt de adviseur jouw woonwensen naar aanleiding van je voorkeuren en persoonlijke situatie. Hierna gaat de adviseur samen met je door de showroom waarbij je rustig het sanitair en tegelwerk kunt bekijken, naast de ruwbouwmaterialen zoals gevelstenen en dakpannen.

3. OPDRACHT

Na het gesprek krijg je een lijstje mee met adressen van vergelijkbare woningen, zodat je meteen even kunt kijken hoe de woningen in de praktijk zijn gebouwd. Vervolgens ontvang je binnen 3 weken een offerte op maat.

Ben je tot in detail tevreden over de bouwtekening en de bijbehorende offerte? Lamberink Kavel & Huis stelt een Woningborg-overeenkomst op voor de bouw van jouw droomhuis, welke wordt gebouwd
door een van onze vaste kwaliteitsbouwers. Met jouw handtekening kunnen wij aan de slag. Eventuele wijzigingen in het ontwerp kunnen in dit stadium nog worden doorgevoerd.

4. VERGUNNING EN AFRONDING

Lamberink Kavel & Huis zorgt dat de gemeente het ontwerp toetst en legt het daarna voor aan de welstandscommissie. Zijn beide akkoord, dan wordt de omgevingsvergunning ingediend.

In de showrooms van Raab Karcher zoek je vervolgens het sanitair en tegelwerk uit. Dat is wel zo handig want er staat altijd wel een showroom in de buurt. Hierna volgen afrondende gesprekken met de betreffende werkvoorbereider. Puntjes worden op de i gezet waarop de bouwvoorbereiding start: vloeren en kozijnen worden besteld, bouwwater en bouwstroom aangevraagd.

5. BOUW VAN JOUW DROOMHUIS

Dan is het zover: de bouw van uw huis start. De aanneemsom betaal je in termijnen. In overleg is het aanbrengen van kleine wijzigingen tijdens de bouw nog mogelijk. De tussentijdse opleveringen vinden binnen het aantal afgesproken, werkbare dagen plaats en conform de wettelijke regelingen.

Ieder huis van Lamberink Kavel & Huis is verzekerd met Woningborg-garantie: zelfs bij een eventueel faillissement wordt je woning (af)gebouwd conform de afspraken. Lamberink Kavel & Huis controleert de bouw en kijkt of alle afspraken worden nageleefd. Maar als eigenaar blijf je betrokken. Tijdens de bouw heb je alle gelegenheid om te zien hoe de bouw van jouw huis vordert.

6. OPLEVERING VAN JOUW DROOMHUIS

Het moment waar je reikhalzend naar uit heeft gekeken: de oplevering van je eigen gloednieuwe huis. Om te voorkomen dat je in alle enthousiasme eventuele zaken over het hoofd ziet, krijgt elke woning van Lamberink
Kavel & Huis een opleveringskeuring van Vereniging Eigen Huis.

Met deze laatste, nauwkeurige controle ben je er zeker van dat de woning goed en tot in detail is afgewerkt. Samen met de adviseur bij Lamberink Kavel & Huis nemen jullie nog een keer de garantiepakketten door. En dan is het zo ver: Je kunt je nieuwe thuis betrekken!

Woonwensfabriek