Kloosterakker, de duurzame fase van Kloosterveen is in voorbereiding!

28 oktober 2019

De gemeente Assen issamen met marktpartijen druk bezig met de voorbereidingen voor Kloosterakker, de volgende fase van nieuwbouwwijk Kloosterveen aan de westrand van Assen. 


In Kloosterakker worden circa 500 woningen gebouwd met een brede variatie in woningtypes: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen en rijwoningen. Er zal projectmatige bouw plaatsvinden, maar er is ook ruimte voor vrije kavels waarop particulieren zelf een woning kunnen laten bouwen.Kloosterakker beslaat ongeveer de helft van het gebied tussen het Domeinpad en de Drentse Hoofdvaart ten westen van de bestaande woningbouw in Kloosterhage en Kloosterkade. Het gebied wordt doorsneden door twee tot tien meter brede waterpartijen en groenstroken en wordt ingedeeld in buurten die ieder een eigen kleurstelling en dakhoogte- en vorm krijgen. Er komen (veilige) fietsverbindingen naar het winkelcentrum Kloosterveste en richting scholen.

Zestig procent van het gebied is bedoeld voor projectmatige bouw. Zo'n twintig procent van de wijk is bestemd voor de particuliere woningbouw. Er komen vrije kavels voor vrijstaande woningen (550 tot 630 vierkante meter en twee kavels van ruim duizend vierkante meter) en twee-onder-één-kap-woningen (300 tot 350 vierkante meter). Op de overgebleven ruimte zal sociale woningbouw worden gerealiseerd.

Wilt u geheel ontzorgd worden bij de bouw van een woning op uw eigen kavel in Kloosterakker? De Woonwensfabriek biedt al ruim 30 jaar maatwerk in ontwerp en realisatie. In de wijk Kloosterveen hebben wij met onze bouwpartners al vele honderden droomhuizen gerealiseerd, er is dus volop inspiratie beschikbaar! Bent u benieuwd wat wij voor u kunne betekenen? Onze architecten gaan graag met u om tafel!

 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Assen


Bekijk ook het project Kloosterakker