Grote belangstelling voor eilandkavels Scheepslanden in Meerstad

13 april 2021

Voor de 28 vrije kavels van eilandkavel-project Scheepslanden in Meerstad was grote belangstelling. In totaal ontving Bureau Meerstad ruim 260 inschrijvingen.

“Fantastisch dat er zoveel mensen in Meerstad in willen wonen. De aantrekkingskracht van Meerstad blijft toenemen,” aldus Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad.

Afgelopen woensdag werden de 28 kavels toegewezen via een loting onder leiding van een notaris. De belangstellenden die geen kavel kregen toegewezen, komen op de reservelijst voor hun voorkeurskavels.

Eilandkavelproject Scheepslanden
In de wijk De Zeilen ligt het eilandkavelproject Scheepslanden, de vierde wijk van Meerstad. Scheepslanden is onderdeel van De Zeilen fase 2 en bestaat uit 28 vrije kavels die allemaal aan het Woldmeer liggen.

De kavels, bestemd voor zelfbouw, zijn verdeeld over twee grote wooneilanden die zijn verbonden met de Vossenburglaan, de hoofdroute door Meerstad.

Over De Zeilen
In De Zeilen is in totaal plek voor ongeveer 600 gevarieerde woningen en kavels, een tijdelijke school, kinderopvang en commerciële voorzieningen. Ook zijn er bijvoorbeeld plannen voor plekken waar ouderen kunnen samenwonen en bijzondere woonvormen zoals tiny houses en komen er sociale huurwoningen en rijwoningen.

De Sluisbuurt wordt de overgang tussen de wijken Tersluis en De Zeilen. Hier komt een gezellig plein bestemd voor kleinere winkels zoals een groenteboer, bakker en een horecavoorziening met terras.

Bron: groningen.nieuws.nl
Foto: Bureau Meerstad

Bekijk ook het project Scheepslanden (De Zeilen II)