Gemeente Hardenberg start begin 2021 met verkoop Havezate Es!

16 juli 2020

In het essenlandschap bij Collendoorn, aan de rand van de Hardenbergse nieuwbouwwijk Marslanden, wordt gebied Havezate Es ontwikkeld. Als alles volgens planning verloopt kan de gemeenteraad het bestemmingsplan eind dit jaar vaststellen.

De verkoop van de kavels zou dan begin 2021 kunnen beginnen, waarna de bouw van de eerste woningen nog volgend jaar kan starten.

Het gebied, gelegen in de omgeving van waar tot 1914 een havezate, het Huis Collendoorn, stond, wordt ingevuld met circa 90 ruime kavels voor de bouw van vrijstaande woningen. De grootte van de kavels varieert van 600 tot 2.200 vierkante meter.

Van de 16e-eeuwse havezate resteren nog de contouren van de oorspronkelijke oprijlaan en de oude waterput. De oprijlaan wordt in ere hersteld en de waterput krijgt een centrale plek op de es.

Belangstellenden die op de hoogte gehouden willen worden kunnen zich melden bij het woonteam van de gemeente Hardenberg (woonteam@hardenberg.nl). Voor deze belangstellenden wordt vóór de start van de verkoop onder andere nog een kavelinformatieavond georganiseerd.

De Woonwensfabriek biedt u de mogelijkheid om op één van deze kavels uw droomhuis te realiseren, op basis van uw woonwensen, bijvoorbeeld een rietgedekte villa, of een schuurwoning. Wij bieden u diverse voorbeeldtypes als inspiratie voor een ontwerp naar uw wensen.

Met 30 jaar ervaring in het realiseren van bouwplannen op maat, heeft u aan de Woonwensfabriek een betrouwbare en slagvaardige ontzorgpartner. U kunt uw eigen woning samenstellen op basis van een van de voorbeeldwoningen, of onder architectuur een geheel eigen en uniek ontwerp laten tekenen. U hoeft hierbij niet enkel vanaf een tekening te kopen, vooraf bekijkt u rustig een aantal vergelijkbare reeds gebouwde woningen ter inspiratie.

Ook inzake smarthome, keukens, styling, inrichting, tuinaanleg en tuinhuizen ontzorgen wij en onze vaste partners u graag, hierdoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent en komt u niet voor onverwachte uitgaven te staan.

Uw huis wordt vervolgens door een van onze vaste bouwpartners gerealiseerd, waarbij uw persoonlijke adviseur u aan de hand meeneemt vanaf de eerste schets tot en met de oplevering.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend inspiratiegesprek in onze showroom, of bij u thuis.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Havezate Es?

Bekijk ook het project Havezate Es

Toekomstig
custom media