Bouwkavels in Roodeschool

09 november 2022

Het college van B&W stelt de raad voor een bestemmingsplan vast te stellen voor een locatie aan de Van Speijkstraat/Hooilandseweg in Roodeschool. Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal vijf woningen daar mogelijk.

Update november 2022: kavel 1 tot en met 4 zijn in verkoop (kavel 5 volgt op een later moment). Kijk voor meer informatie op de projectpagina (zie onderstaande link). U kunt zich inschrijven bij de gemeente Het Hogeland tot 21 november a.s.

Op de locatie bevonden zich een landbouwmechanisatiebedrijf en een machinefabriek. Het mechanisatiebedrijf is met subsidies van de provincie en NCG verplaatst naar een locatie buiten de bebouwde kom van het dorp. Daarmee werd een knelpunt in het centrum van het dorp weggenomen.

Met de voorgenomen woningbouw wordt ook ingespeeld op de wens van dorpsbelangen Roodeschool om nieuwbouw in het dorp mogelijk te maken.

Op een deel van de locatie is de grond gesaneerd. Sanering van een ander deel is nog aan de gang. Na afronding daarvan komen de kavels in de verkoop. Dat gebeurt naar verwachting eind dit jaar. De grondprijs moet nog worden bepaald.

Bron: Omroep Het Hogeland (https://omroephethogeland.nl/2021/06/04/eind-dit-jaar-bouwkavels-in-roodeschool/)

Afbeeldingen: enkele voorbeeldwoningen (ter inspiratie, onder voorbehoud goedkeuring gemeente Het Hogeland)

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Van Speykstraat / Hooilandseweg?

Bekijk ook het project Van Speykstraat / Hooilandseweg

In verkoop
custom media
Meer informatie

Van Speykstraat / Hooilandseweg

Roodeschool

360m - 905m kaveloppervlak
€ 30.250 tot € 65.945