Hardenberg: vier kavels te koop voor een twee-onder-een-kapwoning in Marshoogte (Marslanden)

04 mei 2021

De gemeente Hardenberg geeft vier kavels uit voor een twee-onder-een-kapwoning in fase II van woongebied Marshoogte in de Hardenbergse wijk Marslanden. Inschrijven is mogelijk tot woensdag 19 mei 2021. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/marslanden.

Marshoogte ligt tussen het centrumgebied van Marslanden, gebied De Vlinder en de Plaggemarsweg. Hier worden ruim 150 nieuwe woningen gebouwd. Marshoogte bestaat uit een mix van vrije kavels, projectmatig te bouwen woningen en huurwoningen.

De woningen worden niet allemaal in één keer gebouwd. Dit gebeurt in fases. Begin dit jaar gaf de gemeente Hardenberg de eerste kavels uit in fase 1 van Marshoogte. Deze kavels zijn allemaal verkocht of in optie.

Kavels

De gemeente geeft dit voorjaar in fase 2 van Marshoogte 4 vrije kavels uit. Op deze kavels kunnen particulieren zelf een twee-onder-een-kapwoning (laten) bouwen. Deze kavels liggen aan de oostkant van Marshoogte en grenzen aan het woongebied De Cirkel.

Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 195 per vierkante meter exclusief 21 % btw. Een optie op een kavel in Marshoogte kost € 400 en is vier maanden geldig.

Procedure

Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 22 april 2021 inschrijven voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning. Het inschrijfformulier is te vinden op www.hardenberg.nl/marslanden of op te vragen bij het Woonteam via woonteam@hardenberg.nl of 14 0523. 

Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden, kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er meer mensen op zoek naar een medebouwer. 

De inschrijving sluit op woensdag 19 mei 2021. Wanneer er meer inschrijvingen zijn dan kavels, wordt er geloot.

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen in Marshoogte mogelijk maakt, is al in de zomer van 2017 vastgesteld en onherroepelijk. Marshoogte is al bouwrijp gemaakt.  De bouw van woningen kan dus direct starten. 

Meer informatie staat vanaf donderdag 22 april op www.hardenberg.nl/marslanden. Hier staan ook de verkoopprocedure en het verkavelingsplan.

Bron: Gemeente Hardenberg, 22 april 2021 (https://www.hardenberg.nl/actueel/bericht/archive/2021/04/article/vier-kavels-te-koop-voor-een-twee-onder-een-kapwoning-in-marshoogte-marslanden-9229.html)